16.07.2016 12:04

Opnieuw blessure voor ongelukkige De Jong

Siem de Jong kan het gewoon niet geloven. De Nederlander mist tijdens Newcastle United - Aston Villa een meer dan grote kans op de 2-0. (19-12-2015)
Siem de Jong kan het gewoon niet geloven. De Nederlander mist tijdens Newcastle United - Aston Villa een meer dan grote kans op de 2-0. (19-12-2015)

Wederom slecht nieuws voor Siem de Jong. De middenvelder van Newcastle United raakte vrijdag tijdens de training geblesseerd aan zijn hamstring. Het is de vraag of de Nederlander de start van de competitie haalt.

De Jong vertrok twee jaar geleden bij Ajax voor een avontuur bij Newcastle United. Sinds de 27-jarige speler in Engeland speelt, werd hij al achtereenvolgens getroffen door dijbeenkwetsuren, een klaplong en een ernstige oogblessure. Nu wordt zijn voorbereiding opnieuw verstoord. 

Manager Rafael Benítez leeft mee met De Jong. "Om eerlijk te zijn, was dat een heel vervelend moment", aldus de Spaanse trainer in gesprek met regionale media. "Hij probeerde de bal binnen te houden met zijn hak en maakte een rare beweging. Hij nam te veel risico, maar positief is dat hij er in ieder geval vol voor gaat. Dat kan gebeuren, maar we moeten afwachten of hij op tijd fit is."

Newcastle United begint over drie weken aan het Championship met een wedstrijd tegen Fulham. Het is de vraag of De Jong dan weer fit is. Tot nu toe speelde hij in twee seizoenen pas 26 wedstrijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner