19.07.2016 14:15

Anita wil ondanks degradatie niet vertrekken

Vurnon Anita (l.) probeert de bal af te pakken van Tom Cleverley (r.) tijdens het competitieduel Newcastle United - Everton.
Vurnon Anita (l.) probeert de bal af te pakken van Tom Cleverley (r.) tijdens het competitieduel Newcastle United - Everton.

Waar teamgenoot Georginio Wijnaldum zich op lijkt te maken voor een vertrek bij Newcastle United, denkt Vurnon Anita daar heel anders over. De middenvelder wil blijven.

Met de Engelse club degradeerde hij afgelopen seizoen uit de Premier League. De drievoudig international heeft dan ook maar één doel: weer promoveren. De oud-Ajacied had namelijk geen Championship-voetbal voor ogen toen hij in 2012 van Amsterdam naar The Magpies vertrok.

"Dat klopt, maar ik heb een goed gevoel over het komende seizoen", begint hij tegenover The Chronicle. "Ik ben klaar om weer te beginnen en een belangrijke speler te zijn voor het team. Ik wil alles geven voor het team en de club. Ik wil belangrijk zijn."

De Nederlander weet dat het een zwaar jaar gaat worden waarin minimaal 46 wedstrijden te wachten staan. "Het zijn heel veel wedstrijden, maar de voorbereiding is er om ons fit te krijgen. We trainen hard en we zijn allemaal tevreden", aldus Anita, die 106 Premier League-duels in actie kwam voor de club.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner