08.08.2016 21:01

Ancelotti wil afrekenen met slechte reeks

Carlo Ancelotti maakt zondag zijn debuut als trainer van Bayern München. De Italiaan neemt het dan met zijn nieuwe ploeg op tegen Borussia Dortmund in de prijs om de Duitse Supercup.

In het Westfalenstadion wil Ancelotti meteen ook afrekenen met een slechte reeks voor de Rekordmeister. De seizoensopening van Bayern ging namelijk de afgelopen drie seizoenen op rij verloren. Tot tweemaal toe was Dortmund te sterk, terwijl ook VfL Wolfsburg een keer de Supercup voor de neus van de Zuid-Duitsers wist weg te kapen. De drievoudig winnaar van de Champions League moet in zijn ploeg wel flink puzzelen.

Arjen Robben, Renato Sanches en Jerome Boateng zullen niet meedoen, terwijl naar de gesteldheid van Douglas Costa, Franck Ribéry en Holger Badstuber nog gekeken moet worden. EK-gangers als Thomas Müller, Mats Hummels en Robert Lewandowski zijn terug in training en zouden zondag wél speelklaar moeten zijn. Ancelotti doet in ieder geval niet blasé over de ontmoeting in het Westfalenstadion. "Het is een belangrijke titel en ik wil hem winnen. Dat gaan we proberen met de beste spelers die we hebben", aldus de Italiaan. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner