13.08.2016 18:15

Tuchel lovend over Ancelotti: "Grote trainer"

Tuchel tijdens de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt. (07-05-2016)
Tuchel tijdens de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt. (07-05-2016)

Thomas Tuchel verwacht niet dat Borussia Dortmund aankomend seizoen kan concurreren met Bayern München. De oefenmeester van Dortmund erkent dat het verschil tussen beide ploegen nog groter is geworden ten opzichte van afgelopen jaar.

"Het zal heel erg moeilijk worden de hegemonie van Bayern te verbreken", vertelt de trainer tijdens de persconferentie voorafgaand aan Supercup-duel tegen Bayern Müchen. "Ze hebben zich met Mats Hummels nog verder versterkt en hebben geen basisspelers verloren", ging de Duitser verder.

Het vertrek van Hummels aan Bayern, tekent de verhoudingen tussen beide ploegen. "Het staat natuurlijk buiten kijf dat het heel erg zuur is dat Mats de directe concurrent opnieuw versterkt. Maar we zijn niet persoonlijk beledigd en dragen hem niks na. Mats heeft ervoor gekozen naar een van de beste clubs in Europa te gaan, een club die een treetje hoger staat dan wij."

Tuchel is fan van Ancelotti als trainer. De Duitse trainer denkt niet dat Bayern er slechter op is geworden na het vertrek van Pep Guardiola. "Ik ken Ancelotti als fan van AC Milan, als grote speler. Hij heeft mij de ogen geopend, laten zien hoe mooi voetbal kan zijn. Hij is een groot trainer en een aanwinst voor de Bundesliga. Hij zal ons allemaal naar een hoger niveau tillen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner