21.08.2016 18:11

Verbeek blameert zich in Duitse bekertoernooi

Gertjan Verbeek is op pijnlijke wijze uitgeschakeld in de DFB-Pokal met VfL Bochum. De tweedeklasser kwam tegen de amateurs van FC Astoria Walldorf maar liefst drie keer op achterstand, in de verlenging viel niets meer te redden: 4-3. In de Duitse beker stromen amateur- en profclubs gewoon in de eerste ronde in.

Al na zes minuten ging het mis voor de manschappen van Verbeek, maar een kleine vijftien minuten later werd het weer 1-1. Astoria Walldorf liep opnieuw uit, VfL Bochum kwam opnieuw terug en daarna volgde de verlenging. Op verrassende wijze liep de vierdeklasser uit naar een 4-2 voorsprong, waarna de late treffer van Kevin Stöger te laat kwam.

Voor Verbeek komt de uitschakeling als een donderslag bij heldere hemel, aangezien VfL Bochum in de 2. Bundesliga niet eens zo slecht bezig was. In de eerste speelronde werd met 2-1 gewonnen van 1. FC Union Berlin, het sterke Karlsruher SC werd op een 1-1 gelijkspel gehouden. Verbeek staat sinds het begin van 2015 als trainer aan het roer bij VfL Bochum, hij heeft nog een contract tot medio 2018.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner