21.08.2016 19:09

Transfervrije Holla sluit Nederland niet uit

Danny Holla (l.) passeert Curtis Davies van Hull City tijdens de derde ronde van de FA Cup. (09-01-2016)
Danny Holla (l.) passeert Curtis Davies van Hull City tijdens de derde ronde van de FA Cup. (09-01-2016)

Danny Holla is mogelijk bezig aan zijn laatste weken in dienst van Brighton & Hove Albion. Holla heeft in Engeland nog wel een contract van één seizoen, maar de verdedigende middenvelder wil graag ergens anders zijn carrière vervolgen.

De oud-speler van onder meer FC Groningen, VVV-Venlo en ADO Den Haag mag, ondanks zijn contract, transfervrij de deur uit bij Brighton & Hove Albion. “Ik wil weer elke week minuten maken”, vertelt Holla in gesprek met Voetbal International. “Ik heb een jaar stil gestaan. Ik ben topfit en gretig om mezelf te laten zien.”

Bij het zoeken van een nieuwe club sluit Holla een terugkeer naar Nederland zeker niet uit. Holla: “Het is niet zo dat ik alleen op een Engels avontuur hoop. Ook een terugkeer naar Nederland zie ik zeker zitten. Voor twaalf van de achttien Eredivisieclubs kan ik zeker nog van toegevoegde waarde zijn. Hopelijk komt de kans. Momenteel is er vanuit Nederland nog niets concreet.”

De inmiddels 28-jarige Holla stapte in de zomer van 2014 over van ADO Den Haag naar Brighton & Hove Albion. Voor de ‘Seagulls’ kwam hij in 32 duels tot één doelpunt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner