03.09.2016 10:18

Van Duinen 'dolblij' met vertrek uit Düsseldorf

Mike van Duinen gaat op de foto tijdens zijn presentatie als nieuwe speler van Excelsior. (01-09-2016)
Mike van Duinen gaat op de foto tijdens zijn presentatie als nieuwe speler van Excelsior. (01-09-2016)

Mike van Duinen is zeer content met zijn transfer naar Excelsior. De spits is vooral opgelucht dat hij geen eigendom meer is van Fortuna Düsseldorf. Van Duinen was niet meer nodig bij de club dat uitkomt in de Tweede Bundesliga.

"Ik ben dolblij dat ik weg kon, ik had het erg moeilijk met mijn situatie", begint de aanvaller tegenover Bild. "Er lagen een paar opties, maar Excelsior paste qua speelwijze het beste bij me." Het stond voor Van Duinen vast dat hij zijn contract tot medio 2019 niet ging uitdienen in Duitsland. "Daar ben ik het type niet naar. Ik wil spelen en heb voor de sportieve uitdaging gekozen."

In 2015 betaalde Fortuna Düsseldorf een half miljoen euro aan ADO Den Haag voor de aanvalsleider. "Fortuna heeft veel geld voor me betaald. Ik begrijp dan niet dat ik niet meer werd gebruikt. Het is voor alle partijen een lastige situatie geworden." Na zijn verhuurperiode aan Roda JC Kerkrade voor een half seizoen kreeg de speler bij terugkeer te horen dat hij bij het tweede elftal moest aansluiten.

"Een verklaring heb ik niet gekregen van de trainer. Ik kreeg het te horen van de teammanager. Ik heb verder met niemand van de club gesproken. Fortuna had me meer tijd en kansen moeten geven. Je hebt toch bij Bas Dost kunnen zien dat je een seizoen moet wennen en dan kan vlammen. Ik kreeg die tijd niet. Waarom weet ik niet. Ik ben natuurlijk teleurgesteld."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner