17.09.2016 22:03

Anita ziet rood bij verliezend Newcastle

Vurnon Anita ziet een ploeggenoot gaan en passt de bal. (07-05-2016)
Vurnon Anita ziet een ploeggenoot gaan en passt de bal. (07-05-2016)

De achtste speelronde in de Championship is er voor Newcastle United en Vurnon Anita een om snel te vergeten. De Nederlandse rechtsback haalde het einde van de verloren wedstrijd niet dankzij een rode kaart.

Newcastle was geen schim van zichzelf in de met 0-2 verloren wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers. Twee gele kaarten betekende voor Vurnon Anita dat hij drie minuten voor het laatste fluitsignaal het speelveld moest ruimen. Bij Wolverhampton Wanderers bleef spits Paul Gladon negentig minuten op de bank.

Huddersfield Town, het team van landgenoot Rajiv van La Parra, profiteerde optimaal van de nederlaag van Newcastle United. De oud-speler van onder meer SC Heerenveen en Brighton & Hove Albion gaf de assist voor de openingstreffer in de met 2-1 gewonnen wedstrijd. Van La Parra ontving na afloop van de supporters de ‘Man of the Match’-trofee vanwege zijn verdiensten tegen het Queens Park Rangers van Jimmy Floyd Hasselbaink.

Elders wacht Urby Emanuelson nog altijd op zijn debuut bij Sheffield Wednesday. Emanuelson ontbrak op St. Andrews, waar Sheffield Wednesday verloor van Birmingham City. Maikel Kieftenbeld en Glenn Loovens stonden wel in de basis in de wedstrijd die met 2-1 werd verloren.

Trainer Jaap Stam van Reading FC zag zijn ploeg naar de achtste plaats stijgen. Bij de 1-2 overwinning bij de voorlopige verrassing Barnsley FC stond Roy Beerens in de basisopstelling van Reading. Middenvelder Joey van den Berg ontbrak wegens een blessure.

Een overzicht van alle uitslagen en de tussenstand vind je hier.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner