30.09.2016 09:30

Hasselbaink beschuldigd: "Zit helemaal stuk"

Jimmy Floyd Hasselbaink is gefocust tijdens de wedstrijd tegen Sunderland in de tweede ronde van League Cup. (21-09-2016)
Jimmy Floyd Hasselbaink is gefocust tijdens de wedstrijd tegen Sunderland in de tweede ronde van League Cup. (21-09-2016)

Jimmy Floyd Hasselbaink is compleet aangeslagen na de zware aantijgingen die aan zijn adres zijn gedaan. De trainer van Queens Park Rangers is verwikkeld geraakt in de Engelse voetbalschandaal, die ook al de kop kostte van Sam Allardyce.

De Nederlander ontkent momenteel alle beschuldigingen. Hij wordt ervan verdacht vijftigduizend pond te hebben aangenomen om een lezing te geven bij een fictief bedrijf dat zou handelen in voetballers. Tijdens zijn vrije dagen moest hij daarvoor naar Singapore afreizen, maar de voormalig Oranje-international noemt het een schande dat zijn naam zo wordt misbruikt.

"Ik zit helemaal stuk", vertelt een teneergeslagen Hasselbaink in gesprek met De Telegraaf. "Ik heb niets gedaan en vind het heel erg wat er nu gebeurt. Er is mij gevraagd om voor een bepaald bedrag een speech te geven. Daar zie ik niets verkeerds in. Ik heb ook geen tegen beloften gemaakt. Ik heb Queens Park Rangers ook niet gevraagd om spelers te halen, die zogezegd bij hen (fictieve bedrijf) onder contract zouden staan."

Of Hasselbaink schuldig is aan deze praktijken, is niet bekend. Wel is het aannemelijk dat zijn imago een flinke schade heeft opgelopen en daar zal de trainer nog het meest van balen. Donderdag werd ook al bekend dat Tommy Wright, assistent-trainer bij Barnsley dat uitkomt in de competitie van Queens Park Rangers, ontslagen is vanwege het schandaal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner