03.10.2016 10:26

Aston Villa zet Di Matteo alweer op straat

Roberto Di Matteo zit sinds maandag zonder werkgever. De hoofdtrainer is op straat gezet door Championship-club Aston Villa. Het lukte hem slechts één wedstrijd te winnen in de eerste elf duels van het seizoen.

Steve Clarke zal tijdelijk de taken van Di Matteo overnemen, die in het verleden de Champions League won met Chelsea. Aston Villa degradeerde afgelopen seizoen uit de Premier League. Villa had de doelstelling zo snel mogelijk terug te keren op het hoogste niveau, maar voorlopig komt het daar niet van in de buurt.

Villa staat met tien punten op een teleurstellende negentiende plek. Afgelopen weekend ging Aston Villa met 2-0 onderuit tegen Preston North End. De enige overwinning tot nu toe werd in de tweede speelronde geboekt. Villa was met 3-0 te sterk voor Rotherham United. Villa speelde maar liefst zeven wedstrijden gelijk.

Di Matteo was succesvol met Chelsea, maar moest daar desondanks vertrekken om plaats te maken voor een 'grotere naam'. In 2014 koos hij voor een avontuur bij Schalke 04. Zijn periode in Gelsenkirchen liep echter uit op een mislukking.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner