09.10.2016 10:55

Update: 'Milik heeft kruisbrand gescheurd'

Arkadiusz Milik viel zaterdagavond geblesseerd uit bij de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Polen en Denemarken. Bij SSC Napoli, de huidige club van de spits, houdt men ondertussen de adem in. Zondag ondergaat Milik nader onderzoek.

Dan wordt er meer bekend over de ernst van de blessure van Milik. Volgens enkele Poolse media heeft de oud-spits van Ajax schade aan zijn kniebanden opgelopen, waardoor hij enkele maanden niet meer in actie kan komen. Het zou voor Napoli een forse tegenvaller zijn. Milik kwam deze zomer voor zo'n 32 miljoen euro overgenomen van Ajax en kent een goede competitiestart in de Serie A. De spits was in zeven wedstrijden al vier keer trefzeker.

Ook in het WK-kwalificatieduel van Polen tegen Denemarken (3-2 zege) was Milik weer belangrijk. De spits werd vastgehouden in het strafschopgebied, waarna Robert Lewandowski de gegeven penalty benutte. Het was niet de enige treffer van de spits van Bayern München: binnen vijftig minuten had hij al een hattrick gemaakt. Dat maakte Milik al niet meer mee. In de slotfase van de eerste helft greep hij naar zijn knie en bleef na rust achter in de kleedkamer. Dinsdag neemt Polen het in een thuiswedstrijd op tegen Armenië.

Update: 09-10-2016: 10:55

Volgens Jakub Kwiatkowski, de perschef van de Poolse nationale ploeg, heeft Arkadiusz Milik zijn voorste kruisband afgescheurd. Dat is zondag uit eerste onderzoeken gebleken. De spits moet onder het mes, waarna een lange revalidatie volgt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner