27.10.2016 11:17

Holla: "Dan word je op de proef gesteld"

Danny Holla (r.) snelt langs Kamohelo Mokotjo (l.) tijdens het competitieduel FC Twente - PEC Zwolle (16-10-2016).
Danny Holla (r.) snelt langs Kamohelo Mokotjo (l.) tijdens het competitieduel FC Twente - PEC Zwolle (16-10-2016).

Donderdagavond speelt Danny Holla in het bekertoernooi tegen zijn oude club VVV-Venlo, maar in januari 2015 stond de middenvelder met Brighton & Hove Albion tegenover de sterren van Arsenal.

"Een van de mooiste wedstrijden die ik heb gespeeld", blikt Holla met FOX Sports terug op het FA Cup-duel met Arsenal (2-3 nederlaag). "Dan merk je meteen dat alles sneller gaat, met veel positiewisselingen. Mesut Özil was een klasse apart, maar ook Aaron Ramsey en Tomáš Rosický kwam ik tegen. Dan word je behoorlijk op de proef gesteld."

In 2012 stond Holla een half jaar onder contract bij de tegenstander van donderdagavond, VVV-Venlo. "Degradatievoetbal. Een aparte ervaring, maar ik heb er heel veel van geleerd. In de finale van de play-offs versloegen we Helmond Sport over twee wedstrijden. Uit wonnen we met 1-2, waarbij we een 1-0 achterstand wegwerkten. Met een vrije trap stond ik aan de basis van de gelijkmaker en vlak voor tijd maakte ik zelfs de winnende goal."

Tijdens de return was de middenvelder wederom belangrijk voor de Limburgers. "Ik scoorde heel vroeg in de wedstrijd de 1-0 en dan denk je dat het wel goed zit, maar we gaven het bijna helemaal weg door twee doelpunten te incasseren. In de tweede helft benutte ik een penalty en dat bleek uiteindelijk beslissend voor lijfsbehoud. Ik heb bij VVV fantastische momenten beleefd en kijk met veel plezier op die periode terug."

Holla kwam in Engeland amper meer aan spelen toe en vertrok in september naar PEC Zwolle. "Ik ben blij dat ik weer elke week kan spelen. Het moment waarop ik kwam was lastig, aangezien het team niet draaide. We pakken de laatste weken eindelijk punten en dan merk je meteen dat het vertrouwen toeneemt. De laatste plaats hebben we inmiddels verlaten en hopelijk kunnen we weer naar boven kijken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner