18.11.2016 20:35

Verbeek boekt knap resultaat tegen koploper

Het VfL Bochum van trainer Gertjan Verbeek heeft vrijdagavond in eigen huis een mooi resultaat geboekt. Tegen koploper Eintracht Braunschweig werd een achterstand in de slotfase omgezet, waardoor Verbeek een punt overhield aan het lastige duel: 1-1.

Domi Kumbela opende twintig minuten voor tijd de score voor de uitploeg, zes minuten voor tijd zorgde Nils Quaschner voor de gelijkmaker, wat tevens de eindstand was. Verbeek kan zomaar een belangrijke rol spelen in de titelstrijd met dit gelijkspel, want VfB Stuttgart krijgt door het puntenverlies van Eintracht Braunschweig de kans om de nieuwe koploper te worden in de 2. Bundesliga.

De club heeft zondag op bezoek bij 1. FC Union Berlin een winstpartij nodig om de nieuwe nummer één op het tweede voetbalniveau van Duitsland te worden. Ondanks het knappe resultaat staat VfL Bochum er niet goed voor in de competitie, de club is middenmoter en kan met een beetje pech drie plekken zakken na de dertiende speelronde.