30.11.2016 22:53

Southampton en Man United door in beker

Ryan Bertrand viert zijn treffer in de

Met de zeges van Southampton en Manchester United in de kwartfinale van de League Cup zijn nu alle halve finalisten van het bekertoernooi bekend. Southampton won verrassend op bezoek bij Arsenal (0-2), terwijl Manchester United nu wél afrekende met West Ham United (4-1).

In Londen waren de supporters getuige van het eerste doelpunt van Jordy Clasie in dienst van Southampton.  Na dertien minuten spelen werd de bal vanaf links voorgezet. Uit de kluts kwam de bal voor de voeten van Clasie die er wel raad mee wist: 0-1. Vlak voor rust vergrootte Ryan Bertrand de marge tot twee doelpunten. De linksback zette daarmee de eindstand van 0-2 op het scorebord.

Enkele honderden kilometers verderop stonden Manchester United en West Ham United opnieuw tegenover elkaar. De clubs troffen elkaar ook al in de Premier League op Old Trafford (1-1). Dit keer trok Manchester United aan het langste eind. Met twee doelpunten hadden de spitsen Anthony Martial en Zlatan Ibrahimović een belangrijk aandeel in de zege van United. Bij West Ham United scoorde Ashley Fletcher.

De laatste vier teams die strijden om de League Cup zijn daarmee bekend. Tot de halve finalisten behoren Southampton, Manchester United, Hull City en Liverpool. De loting van de halve finale is woensdagavond.