01.12.2016 09:46

Scorende Clasie richt vizier op de League Cup

Jordy Clasie schiet zijn ploeg op voorsprong tijdens het League Cup-duel Arsenal - Southampton (30-11-2016).
Jordy Clasie schiet zijn ploeg op voorsprong tijdens het League Cup-duel Arsenal - Southampton (30-11-2016).

Jordy Clasie is met Southampton doorgedrongen tot de halve finale van de League Cup. De middenvelder, die tijdens het League Cup-duel met Arsenal de 1-0 voor zijn rekening nam, hoopt nu op bekerwinst.

"Natuurlijk is het mogelijk om de beker te winnen", vertelt Clasie aan Sky Sports. "De meeste mensen dachten bijvoorbeeld ook dat we Arsenal niet konden verslaan, maar in de beker kan alles. Ik kijk nu al uit naar de halve finale", aldus Clasie, die woensdagavond zijn eerste treffer scoorde voor Southampton. "Eindelijk was het zover. Dit was de dag. Na zo'n lange tijd was het fantastisch om te scoren."

Arsenal speelde woensdagavond niet in de sterkste formatie, maar dat deert Clasie niet. "Er stond nog altijd heel veel kwaliteit op het veld. We moesten het compact houden, want anders heb je ook tegen dit Arsenal een probleem. Dat hebben we goed gedaan. Iedereen knokte voor elkaar. Bovendien hebben we veel kansen gecreëerd. Met iets meer geluk hadden we meer dan twee keer gescoord, maar dit resultaat maakt me al heel blij."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner