08.01.2017 10:33

Stam neemt zijn team niets kwalijk na zeperd

Reading-coach Jaap Stam geeft zijn spelers aanwijzingen in het FA Cup-duel met Manchester United. (07-01-2017)
Reading-coach Jaap Stam geeft zijn spelers aanwijzingen in het FA Cup-duel met Manchester United. (07-01-2017)

Jaap Stam tilt niet te zwaar aan de FA Cup-nederlaag tegen Manchester United. De oefenmeester ging met Reading FC met 4-0 onderuit op Old Trafford, maar hoopt dat zijn spelers er iets van geleerd hebben.

De thuisploeg stond zaterdag al na een klein kwartier spelen met 2-0 voor. "De eerste twintig minuten waren we gewoon niet scherp genoeg en je weet dat Manchester United zoiets afstraft. Dat deden ze vandaag ook", laat Stam weten op de website van Reading. De oefenmeester zag ook wel positieve dingen bij zijn elftal. "We bleven wel gaan en druk naar voren zetten. In de tweede helft hadden we meer balbezit, maar we creëerden te weinig kansen."

"Maar ik kan mijn team weinig kwalijk nemen, ze hebben hard gewerkt om de taken uit te voeren die ze moesten doen", vervolgt Stam zijn analyse. "Het is een goede ervaring voor deze groep. Het is nu aan hen om het een team als Manchester United een volgende keer moeilijker te maken. Ervaring komt niet met alleen het winnen van wedstrijden, ook nederlagen zijn nuttig." Reading komt dit seizoen uit in de Engelse Championship. De ploeg van Stam staat halverwege de competitie op een keurige derde plaats.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner