09.01.2017 15:31

Coach Puel passeert José Fonte opnieuw

Verbazing bij José Fonte voorafgaand aan het competitieduel Southampton - West Bromwich Albion (31-12-2016).
Verbazing bij José Fonte voorafgaand aan het competitieduel Southampton - West Bromwich Albion (31-12-2016).

José Fonte zal woensdagavond niet starten namens Southampton tijdens de halve finale van de League Cup tegen Liverpool. De Portugese verdediger liet de clubleiding van The Saints onlangs weten de club tijdens de huidige transferperiode te willen verlaten.

De 33-jarige mandekker heeft al jarenlang een basisplaats bij Southampton, desondanks kreeg José Fonte begin december te horen dat The Saints niet van plan zijn om zijn aflopende verbintenis te verlengen. De verdediger, die dit seizoen zeventien competitiewedstrijden speelde namens Southampton, besloot daarom om een transferverzoek in te dienen bij de clubleiding van Southampton.

Afgelopen weekend kwam José Fonte niet in actie tijdens het FA Cup-duel met Norwich City (2-2) en woensdagavond zal de Portugees opnieuw niet spelen. "José zal woensdagavond niet spelen", zei Southampton-trainer Claude Puel maandagmiddag tijdens de persconferentie in aanloop naar het League Cup-duel met Liverpool. "We gaan de situatie per wedstrijd bekijken." 

José Fonte staat sinds januari 2010 onder contract bij Southampton. In het verleden speelde de verdediger ook onder meer voor Crystal Palace en Vitória Setúbal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner