11.01.2017 22:31

Liverpool niet opgewassen tegen Southampton

Liverpool FC heeft woensdagavond in de heenwedstrijd van de halve finale League Cup een tikje gekregen op bezoek bij Southampton FC. De Reds verloren met 1-0 en hebben over twee weken wat goed te maken in de return op het eigen Anfield.

Liverpool, met Georginio Wijnaldum in de basis, was de favoriet tegen het lager geklasseerde Southampton. De Reds hadden dan ook veel balbezit in de openingsfase. Thuisploeg Southampton, met Jordy Clasie en aanvoerder Virgil van Dijk, trok zich terug op eigen helft. Na een wat slappe openingsfase was de eerste kans voor Roberto Firmino. Op aangeven van ex-Southampton speler Adam Lallana volleerde de Braziliaan op de vuisten van doelman Fraser Forster.

In de counter kreeg Southampton even later een aardige mogelijkheid. Bij de tweede paal werd een schot van Nathan Redmond echter geblokkeerd. Het gevaar was daarna nog niet geweken. Na mistasten van Ragnar Klavan kwam de bal via Dušan Tadić terecht bij Redmond. De rechtsbuiten verzilverde zijn tweede kans door de bal langs Loris Karius te schuiven: 1-0.

Liverpool ontbeerde creativiteit en het gezicht van manager Jürgen Klopp stond op onweer. De bezoekers kwamen niet door de stugge defensie van Southampton. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg zelfs de kans op 2-0. Opnieuw was de hoofdrol voor Redmond. De doelpuntenmaker trof dit keer echter doelman Karius op zijn weg.

Na rust werd Southampton zelfs beter dankzij onder andere een uitblinkende Van Dijk. Liverpool had simpelweg niets te vertellen. Wijnaldum werd na een uur spelen gewisseld, Philippe Coutinho was zijn vervanger. De kleine Braziliaan maakte zijn rentree na anderhalve maand blessureleed. Southampton bleef echter de gevaarlijkere ploeg. Rechtsback Cédric Soares spurtte naar voren, maar knalde vervolgens de bal in kansrijke positie in het zijnet.

Ook Clasie haalde het einde van de wedstrijd niet. De kleine middenvelder verliet een kwartier voor tijd met kramp het speelveld. De vechtersmentaliteit van de thuisploeg bleef wel intact. Southampton had in de tweede helft een overwicht, Redmond raakte zelfs met een stift nog het aluminium. Liverpool, met Coutinho aan boord, werd maar amper gevaarlijk. Over twee weken volgt de return op Anfield. Dan moet Liverpool terug zien te komen van een 1-0 nederlaag.

Door: Koen Larmit