18.01.2017 22:38

Liverpool met hakken over sloot door in beker

Met veel pijn en moeite heeft Liverpool vierdeklasser Plymouth Argyle van zich afgezet in de derde ronde van de FA Cup. De nummer drie van de Premier League had een return nodig en won slechts met 0-1 van de club uit de League Two.

In de eerste wedstrijd tussen Plymouth Argyle en Liverpool spaarde trainer Jürgen Klopp nog een boel sterspelers op Anfield, wat de club uiteindelijk duur kwam te staan. Er werd niet gescoord in negentig minuten voetbal, waardoor een returnwedstrijd nodig was. Ditmaal reisde Liverpool af naar het Home Park, de thuisbasis van Plymouth Argyle.

Spelers als Coutinho en Daniel Sturridge stonden nu wel vanaf de aftrap op het veld, dit had al vroeg in de wedstrijd succes. Een corner van Coutinho werd in de negentiende minuut ingekopt door Lucas Leiva, die sinds 2007 pas zijn vijfde doelpunt in dienst van Liverpool maakte.

Na de openingstreffer speelde Liverpool allesbehalve geweldig, vlak voor tijd raakte Plymouth Argyle zelfs nog de paal. Drie minuten voor tijd miste Divock Origi nog een penalty, waardoor het bleef bij 0-1 bleef. Hierdoor mag Liverpool zich melden in de vierde ronde van de FA Cup. De eerdere loting wees Wolverhampton Wanderers, een middenmoter in de Championship, al aan als tegenstander.