19.02.2017 10:06

Voetbalsprookje Lincoln City leidt tot vreugde

Danny Cowley (m.) kan het nauwelijks geloven, maar zijn Lincoln City FC heeft Premier League-club Burnley verslagen. (18-02-2017)
Danny Cowley (m.) kan het nauwelijks geloven, maar zijn Lincoln City FC heeft Premier League-club Burnley verslagen. (18-02-2017)

Het was een daverende verrassing in het FA Cup-toernooi: vijfdeklasser Lincoln City FC wist zaterdag Premier League-middenmoter Burnley FC te verslaan (0-1). Voor het eerst sinds het seizoen 1913/1914 zit er daardoor weer een non-league-club in de kwartfinales van het Engelse bekertoernooi.

Trainer Danny Cowley kon na afloop nauwelijks bevatten dat zijn ploeg geschiedenis had geschreven. "Het is een voetbalsprookje", glundert de oefenmeester van de stuntploeg tegenover BT Sport. "Om als non-league-team bij de laatste acht te zitten, is heel bijzonder. De spelers hebben het geweldig gedaan tegen een ploeg uit de Premier League. We hadden een strijdplan en geloofden daar met zijn allen heilig in."

Sean Dyche, manager van Burnley, was na afloop vanzelfsprekend niet blij met de bekerstunt van Lincoln City. "Zij hebben alles gedaan wat ze moesten doen", reageert Dyche. "Ze speelden goed en hebben alles uit de kast gehaald. Mijn spelers haalden lang niet het niveau dat ze kunnen halen. Ik moet Lincoln feliciteren, aangezien ze optimaal geprofiteerd hebben van die ene kans die ze hebben gekregen."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner