22.04.2017 20:11

Wederom geen FA Cup-finale voor de Spurs

Tottenham Hotspur is opnieuw gestrand in de halve finales van de FA Cup. De Londenaren verloren op Wembley met 4-2 van stadsgenoot Chelsea FC. Spurs verloor de laatste zeven halve finales van het befaamde bekertoernooi. De laatste finale dateert zodoende alweer van 26 jaar geleden.

In 1991 speelde Tottenham voor het laatst de finale van de FA Cup. Het team won destijds de beker na een finale tegen Nottingham Forest: 2-1. Vervolgens werd de finale niet meer bereikt. In de laatste zeven halve finales ging het telkens mis. De negatieve reeks begon in 1993. Ook in 1995, 1999, 2001, 2010, 2012 en nu 2017 ging Tottenham Hotspur ten onder in de halve finales.

Zaterdagavond was buurman Chelsea FC de tegenstander in de halve finale. De Blues kwamen al vroeg op voorsprong dankzij een benutte vrije trap van Willian. De Braziliaan kreeg de voorkeur boven Eden Hazard. De Belgische spelmaker moest genoegen nemen met een plaats op de reservebank, net als Diego Costa. Harry Kane zorgde echter tien minuten later met een kopbal voor de gelijkmaker: 1-1.

Het spel golfde aardig op en neer met mogelijkheden voor beide teams. Vlak voor rust bezorgde Willian Chelsea opnieuw een voorsprong. Vanaf de strafschopstip werd het 2-1. Vlak na rust trok Dele Alli de stand echter weer gelijk. Het talent gleed de bal in de kruising na wederom een fraaie assist van Christian Eriksen. Voor Chelsea-manager Antonio Conte was dit het signaal om Hazard en Diego Costa in het veld te brengen.

En dat worp zijn vruchten af. Ondanks beter spel van de Spurs kwam Chelsea voor de derde keer op voorsprong. Invaller Hazard scoorde een kwartier voor tijd uit een afvallende bal met een hard schot in de verre hoek: 3-2. Nemanja Matić mocht ook nog een duit in het zakje doen. De Servische middenvelder maakte de 4-2 via een absolute wereldgoal. Van grote afstand ging zijn poeier via de onderkant van de lat in de kruising.

Zondag strijden Arsenal en Manchester City om de andere finaleplaats. Tottenham blijft gedesillusioneerd achter. Voor de zevende keer sinds 1991 wordt een halve finale verloren. Toen waren doelpuntenmakers Kane en Alli nog niet eens geboren.

Door: Koen Larmit