17.05.2017 14:39

Stam: "Zijn trots op wat we hebben bereikt"

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

Jaap Stam is trots op zijn ploeg. De oefenmeester staat met Reading in de finale van de play-offs, maar Stam weet dat het een zware finale gaat worden. Reading wist in een tweeluik af te rekenen met Fulham, waardoor het op 29 mei in de finale Huddersfield Town of Sheffield Wednesday treft.

"We hebben zo hard gewerkt om op Wembley terecht te komen", zei Stam na afloop tijdens de persconferentie. "Het gaat niet altijd om goed voetbal, soms gaat het gewoon simpelweg om het resultaat. We zijn trots op wat we bereikt hebben. Het is geweldig om in finales te staan, weet ik nog uit mijn tijd als speler. Er staat veel op het spel en het zal wederom zwaar worden. Of het nou Huddersfield Town of Sheffield Wednesday wordt."

"Het was een zware wedstrijd", blikt Stam terug op de wedstrijd tegen Fulham (1-0 winst). "Dat wisten we vooraf al. Voor rust speelden we erg goed, erg agressief en Fulham kon niet onder de druk vandaan komen. In de rust hebben we het erover gehad hoe we het ze nog lastiger konden maken en kenden we een geweldige start, omdat we na vier minuten op voorsprong kwamen. Daarna zijn we keihard blijven vechten met alles wat we in ons hadden. Dat hebben we het hele seizoen zo gedaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner