29.05.2017 19:36

Promotie Van La Parra ten koste van Reading

Jaap Stam heeft maandag met Reading naast promotie naar de Premier League gegrepen. De ploeg van de Nederlandse manager en diens assistenten Andries Ulderink en Said Bakkati verloor op Wembley de finale van de play-offs tegen Huddersfield Town, de club van Rajiv van la Parra, via strafschoppen (3-4). In de reguliere speeltijd en verlenging hadden beide ploegen niet gescoord (0-0).

In de strafschoppenserie miste Huddersfield Town als eerste, maar de vierde en vijfde strafschop van Reading gingen ook mis. Liam Moore schoot de bal hoog over, op een manier die deed denken aan de misser van Stam in de voor Oranje dramatisch verlopen halve finale van het EK 2000 tegen Italië. Jordan Obita zag zijn strafschop daarna worden gekeerd door keeper Danny Ward van Huddersfield Town.

Christopher Schindler schoot de 'Terriers', die worden geleid door de Duitse trainer David Wagner, vervolgens voor het eerst naar de in 1992 opgerichte Premier League. De club uit het noorden van Engeland was in 1972 voor het laatst actief op het hoogste niveau.

Megabedrag
De finale op Wembley werd in Engeland ook wel omschreven als de wedstrijd van 170 miljoen pond, omgerekend een slordige 195 miljoen euro. Promotie levert een megabedrag op aan tv-contracten en bonussen.

Reading degradeerde in 2013 uit de Premier League, na slechts één jaar op het hoogste niveau. De 'Royals' eindigden vorig seizoen als zeventiende in het Championship. Met Stam als hoofdtrainer deed Reading het dit voetbaljaar veel beter. De ploeg werd derde in de reguliere competitie en bereikte de finale van de play-offs met winst op Fulham. Huddersfield Town versloeg Sheffield Wednesday, ook toen al via strafschoppen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner