06.08.2017 17:30

Arsenal wint Community Shield voor de 15e keer

Arsenal, winnaar van de FA Cup, heeft landskampioen Chelsea verslagen in de Engelse Supercup: 1-1, 4-1 na strafschoppen. Victor Moses en Sead Kolašinac maakten de doelpunten.

Arsenal begon met één nieuweling in de basis: Alexander Lacazette. De Fransman kwam voor 55 miljoen euro van Olympique Lyon. Kolašinac liet manager Arsène Wenger op de bank, net als dat Antonio Conte nieuweling Álvaro Morata niet liet starten.

Vlak na rust opende Moses de score met het hoofd, wat lange tijd het winnende doelpunt leek. Kolašinac kopte echter tien minuten voor tijd de gelijkmaker tegen de touwen, waarna er strafschoppen volgden. Doelman Thibaut Courtois (!) en Morata misten, terwijl alle Gunners raak schoten.

Door de zege kan Arsenal de 15e Community Shield bijschrijven. Daarmee komt het op gelijke hoogte met Liverpool. Recordwinnaar Manchester United is nog ver weg: 21 keer gewonnen.