09.01.2018 23:20

Man City verslaat Bristol en evenaart record uit 1921

Door de zege op Bristol City in de halve finale van de League Cup (2-1) boekte Manchester City woensdagavond de zestiende thuisoverwinning op rij. Daarmee evenaart de ploeg van Pep Guardiola de langstlopende thuisreeks aan zeges sinds bijna honderd jaar.

In het seizoen 1920/1921 lukte het de ploeg voor de laatste keer om in eigen stadion zestien wedstrijden op rij in alle competities zonder nederlaag van het veld te stappen. In de Premier League bleef de ploeg destijds op eigen veld ongeslagen, maar toch pakte het niet de landstitel. Burnley FC eindigde een kleine eeuw geleden boven The Citizens, mede door de twaalf nederlagen van Manchester City in de uitwedstrijden. Woensdagavond evenaarde Manchester City dit record en op 20 januari kan de huidige ploeg het record alleen in handen nemen als het wint van Newcastle United.

De overwinning van woensdagavond op Bristol City moest uit de tenen komen. Guardiola stuurde een B-ploeg het veld in tegen het team dat in de kwartfinale Manchester United versloeg met 2-1. Invaller Kun Agüero maakte pas diep in blessuretijd de winnende treffer, nadat Bobby Reid voor de 0-1 en Kevin De Bruyne voor de 1-1 hadden gezorgd. Ondanks de zege van Manchester City is de ploeg nog niet zeker van een finaleplaats, aangezien de halve eindstrijd wordt beslist in een tweeluik. De return staat gepland op dinsdag 23 januari in Bristol. 

 

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner