15.02.2018 15:15

De Roon in Europa League meester qua intercepties

Marten de Roon maakt indruk bij Atalanta, zeker in verdedigend opzicht. De Nederlandse middenvelder heerst bij de Italiaanse ploeg en hoort in de Europa League tot de vijf spelers die gemiddeld de meeste onderscheppingen doet.

Na een sterk seizoen in 2015/2016 bij Atalanta verkaste de tweevoudig Oranje-international in de zomer daarna naar het gepromoveerde Middlesbrough FC. Bij de Engelse ploeg had hij heimwee naar Italië, bovendien degradeerde de ploeg direct naar de Championship. De ploeg uit Bergamo bood De Roon een uitweg door hem terug te halen naar de Serie A. 

Bij de ploeg van Gian Piero Gasperini laat hij wederom zien waarom hij in zijn tweede periode bij Atalanta zoveel speeltijd krijgt. De voormalig speler van sc Heerenveen speelde in de poulefase in alle wedstrijden mee, driemaal als basisspeler en driemaal als invaller. Per negentig minuten hebben slechts drie spelers, die ook meer dan honderd minuten in het toernooi actief waren, gemiddeld meer intercepties. De Roon gaat donderdagavond op bezoek bij Borussia Dortmund in de zestiende finales van de Europa League. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner