02.09.2018 11:22

Ronaldo minst effectieve speler in top 5 competitites

Cristiano Ronaldo komt maar moeilijk los bij Juventus FC. De sterspeler, die deze zomer de overstap maakte van Real Madrid naar Turijn, is de minst effectieve speler van Italië, Engeland, Duitsland, Spanje en Frankrijk.

Ook in zijn derde Serie A-wedstrijd, tegen Parma, kwam hij niet tot scoren. Hij ondernam in totaal 23 pogingen, maar kwam vooralsnog niet tot een doelpunt. Daardoor is hij de minst effectieve speler van de top vijf competities. Dat zijn de Premier League, Bundesliga, Serie A, Ligue 1 en Primera División.


 Lees ook: Liverpool kent beste start ooit in Premier League 


De Portugees geldt bij zijn nieuwe club wel degelijk tot de absolute ster. Juventus schoot zelf in totaal 67 keer op doel. Dat betekent dat Ronaldo dus meer dan een derde van de Turijnse pogingen verzorgt. Toch hoeven de Italianen zich geen zorgen te maken. Vorig seizoen, bij Real Madrid, had hij liefst 28 pogingen nodig om zijn eerste te maken. Toen stokte de teller uiteindelijk op 27 competitiegoals.

Volle buit
Door de 1-2 zege op Parma Calcio 1913 heeft Juventus de volle buit te pakken uit de eerste drie duels. Ook de wedstrijden tegen Chievo Verona (2-3) en Lazio Roma (2-0) werden gewonnen. Het is de eerste keer in de historie dat de clubs drie seizoenen op rij de eerste drie competitieduels wint.

De 33-jarige Ronaldo transfereerde afgelopen zomer voor 105 miljoen euro naar Italië. In de 292 Primera División-wedstrijden die hij speelde, scoorde hij 312 keer. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner