07.01.2019 07:15

Derde Nederlander kan bij Engelse topclub debuteren

Tahith Chong en Philippe Sandler debuteerden deze week bij respectievelijk Manchester United en Manchester City in de derde ronde van de FA Cup. Mogelijk zien we maandagavond een derde Nederlandse debutant bij een Engelse topclub.

De zestienjarige Ki-Jana Hoever is namelijk door Liverpool FC-trainer Jürgen Klopp bij de wedstrijdselectie gehaald voor het uitduel in de FA Cup met Wolverhampton Wanderers. "Hij is er duidelijk één voor de toekomst. Maar of hij tegen Wolves in actie komt weet ik nog niet, dat zullen we maandag zien", liet de Duitse oefenmeester weten op de website van The Reds in aanloop naar de wedstrijd. Hoever, die in de verdediging op meerdere posities uit de voeten kan, maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar de Engelse grootmacht. Daar laat de verdediger een goede indruk achter.

"Als Joël en Joe fit zouden zijn, zou Ki-Jana niet meetrainen. Maar nog steeds traint hij mee. Het is een genot om naar te kijken." Hoever zit dus bij de wedstrijdselectie omdat Joe Gomez en Joel Matip nog niet fit genoeg zijn. En omdat Nathaniel Clyne is verhuurd aan AFC Bournemouth is de tiener een plaatsje opgeschoven in de hiërarchie. Klopp heeft aangegeven flink te rouleren tijdens het bekerduel en mogelijk dat Hoever speeltijd krijgt als de stand het toelaat. 

Bij Ajax maakte Hoever voornamelijk minuten bij Onder-18, terwijl hij sinds zijn overstap naar Engeland al regelmatig meespeelde met Liverpool FC u23. Ook deed hij vijf wedstrijden mee met de Liverpool FC u19 in de Youth League. Tweemaal had hij een basisplaats, drie keer was Hoever invaller. Vooral tijdens de thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van SSC Napoli maakte hij een goede indruk. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner