08.01.2019 10:30

Janssen in etalage gezet en maakt eindelijk minuten

Vincent Janssen heeft zijn eerste minuten van het seizoen gemaakt voor Tottenham Hotspur. Dat deed de aanvaller niet namens de hoofdmacht van de Londense ploeg, maar maandagavond met Tottenham Hotspur U23.

De bonkige spits, die in de zomer van 2016 AZ Alkmaar voor twintig miljoen euro verruilde voor een Engels avontuur, begon tegen Liverpool FC U23 in de basis en speelde zodoende zijn eerste wedstrijd in acht maanden. Ploeggenoot Kazaiah Sterling maakte de openingstreffer, maar Liam Coyle bezorgde Liverpool FC U23 een punt: 1-1. De 24-jarige Janssen werd in de rust naar de kant gehaald door trainer Wayne Burnett. 

Het avontuur van Janssen bij Tottenham Hotspur verloopt bijzonder teleurstellend. In zijn eerste seizoen in Engeland speelde hij nog een hoop wedstrijden: 36 in totaal, waarvan het grootste gedeelte als invaller. Overtuigen deed hij niet, waarna hij werd verhuurd aan Fenerbahçe SK. In Turkije raakte hij zwaar geblesseerd, waardoor Janssen ook daar geen goede indruk achterliet. 

Dit seizoen kwam hij dus nog niet in actie namens Tottenham Hotspur en dat lijkt zo te blijven. The Spurs hopen Janssen deze maand nog van de hand te doen. Veel geld om te spenderen heeft de club niet vanwege het peperdure nieuwe stadion. Daarom wil de nummer twee van de Premier League eerst spelers lozen vooraleer het zelf de transfermarkt op kan. Naast Janssen zijn ook Fernando Llorente, Georges-Kevin Nkoudou, Mousa Dembélé en Victor Wanyama kandidaten om de ploeg uit Londen te verlaten. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner