10.01.2019 09:15

City veegt vloer aan met stuntploeg: grootste zege ooit

Dat de halve finale van de League Cup tussen Manchester City en Burton Albion een David tegen Goliath-gevecht zou worden, was al lang bekend. Toch wordt er regelmatig gestunt door kleinere clubs tegen financiële grootmachten.

Burton Albion droomde daar eveneens van, maar zag die droom al snel in duigen vallen. Het werd namelijk een recordzege voor de ploeg van Pep Guardiola. De Spaanse oefenmeester stelde een relatief sterke ploeg op, die met 9-0 zou winnen. Dat was de hoogste uitslag ooit in een halve finale van de League Cup. Manchester City verpulverde daarmee zijn eigen record, want in 2013/14 versloeg het in de halve eindstrijd West Ham United met 6-0.

Voor Manchester United waren het doelpuntrijke dagen, want drie dagen voor het duel met Burton Albion versloeg het ook Rotherham United bij het debuut van Philippe Sandler met 7-0 in de FA Cup. Voor Burton Albion, uitkomend op het derde niveau van Engeland in de League One, was het een pijnlijke avond. Toch heeft de ploeg nog een kans om zich te revancheren, want op 22 januari wacht nog de return. Niet dat de ploeg dan de achterstand volledig weg zal werken, maar het sterrenensemble uit Manchester op een gelijkspel trakteren in de return zal al een goed gevoel geven. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner