17.01.2019 09:45

Nederlandse keeper Roos stunt in FA Cup na penalty's

Derby County speelde vorige week in de derde ronde van de FA Cup op eigen veld met 2-2 gelijk tegen Southampton FC. Daardoor moest er een return komen. Die eindigde wéér in 2-2. In de verlenging werd er ook niet gescoord, waardoor het duel naar strafschoppen ging.

Daarin vertolkte Kelle Roos een belangrijke rol. De Nederlandse doelman, die als speler van de amateurs van RKSV Nuenen de overstap maakte naar Engeland, zag dat Nathan Redmond namens de Premier League-club miste. Omdat alle spelers van Derby County wél scoorden, schakelde de ploeg van Frank Lampard Southampton FC uit. Een daverende verrassing in het prestigieuze Engelse bekertoernooi.

Dat betekent ook dat Roos zeer waarschijnlijk nog een aantal wedstrijden gaat spelen in de FA Cup. De voormalig NEC-doelman komt namelijk in actie in het bekertoernooi, terwijl Scott Carson de eerste keuze is onder de lat in de competitie. Roos keepte daarom nog geen minuut in de Championship, terwijl de minutenteller in de FA Cup op 210 staat. De inmiddels 26-jarige sluitpost heeft al een rijk verleden in Engeland achter de rug.

Nadat hij het uitstekend deed bij non-League team Nuneaton Town pikte Derby County hem na een half jaar op. Eerste doelman werd hij daar nooit, maar door uitleenbeurten aan Rotherham United, AFC Wimbledon, Bristol Rovers, Port Vale FC en Plymouth Argyle keepte hij toch flink wat wedstrijden in het Engelse voetbal. Daar komt nu zeer waarschijnlijk het duel tegen Accrington Stanley bij, de club uit de League One (derde niveau van Engeland) is de tegenstander van Derby County in de vierde ronde van de FA Cup.