29.01.2019 07:00

Non-League club Barnet met heerlijke stunt in FA Cup

Barnet FC heeft op fenomenale wijze een replay uit het heenduel van de vierde ronde van de FA Cup gesleept. De ploeg die uitkomt op het vijfde niveau in de National League speelde op eigen veld tegen Brentford FC zeer knap met 3-3 gelijk. 

Laatst genoemde ploeg komt namelijk uit op het tweede niveau van Engeland, in de Championship. Tussen beide ploegen zitten liefst zeventig plaatsen verschil. Een beetje vergelijkbaar met wanneer PSV gelijk zou spelen tegen de nummer vijftien van de derde divisie: SJC. Bovendien was het zeer opvallend dat een Non-League club liefst driemaal scoorde in de vierde ronde van de FA Cup. Het is pas de tweede keer in de geschiedenis dat dit voorkomt in die fase van het toernooi, of later.

De voorlaatste keer dat dit gebeurde, was nog maar twee jaar geleden. Toen versloeg Lincoln City (inmiddels opgeklommen naar de koppositie van de League Two) in de vierde ronde van het prestigieuze toernooi Brighton & Hove Albion met 3-1. De 3-3 van Barnet FC, waar Edgar Davids in 2012 speler/trainer was, tegen Brentford FC is ook het meest doelpuntrijke gelijkspel van een Non-League club tegen een ploeg uit één van de hoogste twee competities sinds 1926. Destijds hield Weymouth FC het veel hoger aangeschreven Reading FC op 4-4. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner