10.02.2019 18:49

City dient Chelsea grootste PL-nederlaag ooit toe

Manchester City heeft topclub Chelsea FC compleet verpulverd. Het werd maar liefst 6-0 voor de Citizens, dat daardoor uitstekende zaken deed in strijd om de titel. Nog nooit kreeg Chelsea zoveel goals tegen in de Premier League.

Het was al snel duidelijk dat City geen kind had aan de Londense topploeg. Na 25 minuten stond het al 4-0 in het voordeel van Manchester City. Uiteindelijk stokte de teller op zes goals. Het is de grootste verliespartij voor Chelsea in de Premier League ooit. De Engelse competitie bestaat sinds het jaar 1992. Een jaar daarvoor leed Chelsea een nóg grotere nederlaag: in april 1991, toen Nottingham Forest met 7-0 zegevierde. Sindsdien speelde Chelsea liefst 1070 wedstrijden zonder zo hard onderuit te gaan.

Manchester City-spits Sergio Kun Agüero werd de grote man aan de kant van de titelkandidaat. Hij scoorde een hattrick, waardoor hij op gelijke hoogte kwam met de legendarische aanvaller Alan Shearer. Beide spitsen scoorden elf hattricks in de Premier League. Niemand deed dat zo vaak als hen. Agüero maakte zijn tweede hattrick in een week tijd, nadat hij dat afgelopen week deed tegen Newcastle United.

Meeste hattricks in Premier League

  1. Sergio Kun Agüero en Alan Shearer - 11 hattricks
  2. Robbie Fowler - 9 hattricks
  3. Michael Owen en Thierry Henry - 8 hattricks

Door zijn drieklapper kwam de Argentijn op gelijke hoogte met Mohamed Salah. De aanvallers voeren de topscorerslijst van Engeland aan met zeventien goals. De andere treffers kwamen op naam van Ilkay Gündogan en Raheem Sterling (tweemaal). Door de eenvoudige zege staat City weer op gelijke hoogte met Liverpool FC. De twee topclubs behaalden tot nu toe 65 punten, maar Liverpool heeft nog een wedstrijd tegoed.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner