15.03.2019 09:00

De Kalender: Derby di Milano en kwartfinales FA Cup

Dé wedstrijd van aankomend weekend is de Derby di Milano tussen AC Milan en Inter. Dat het nog een duel is om naar uit te kijken, komt voornamelijk door het verleden. Inmiddels zijn het twee gevallen topclubs, maar de derby tussen de teams uit Milaan levert nog altijd een hoop spektakel op.

Bovendien is het duel heel belangrijk met het oog op de vierde plaats in de Serie, die recht geeft op het spelen van Champions League volgend seizoen. Het verschil tussen beide clubs is slechts één punt in het voordeel van AC Milan. In Engeland zijn de meeste wedstrijden uit het programma gehaald in verband met de kwartfinales van de FA Cup. In dat toernooi lijken de Manchester-clubs de grootste kanshebbers op de zege. City gaat op bezoek bij Swansea City, terwijl United het uitduel afwerkt bij promovendus Wolverhampton Wanderers. Alle overige topclubs uit Engeland liggen al uit het toernooi.

Verder is er in Duitsland nog een fraai affiche met Champions League-deelnemers van het huidige seizoen: Schalke 04 – RB Leipzig.

Zaterdag 16 maart

  • 15.30u: FC Schalke 04 – RB Leipzig

Zondag 17 maart

  • 17.00u: Spartak Moskou – Zenit St. Petersburg
  • 20.30u: AC Milan – Inter
  • 21.00u: Paris Saint-Germain – Olympique Marseille

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner