04.04.2019 09:45

Manchester City met jongste basisopstelling sinds 2011

Manchester City startte woensdagavond met een piepjonge basisopstelling. De ploeg van Pep Guardiola had een gemiddelde leeftijd van 25 jaar en 139 dagen (de jongste in acht jaar tijd). De jonge maar nog altijd kwaliteitsvolle basisploeg won eenvoudig van Cardiff City: 2-0. 

Jongste speler aan de zijde van Manchester City was Phil Foden. De aanvallende middenvelder is achttien jaar en geldt als één van de grootste talenten bij de club. Na Foden was oud-PSV'er Oleksandr Zinchenko met zijn 22 jaar de jongste speler. De 33-jarige Fernandinho haalde de gemiddelde leeftijd nog een stuk omhoog. De laatste keer dat een Manchester City-basisploeg jonger was, was exact acht jaar geleden.

De basiself van Manchester City op 3 april 2019:

Ook op 3 april, maar dan in het jaar 2011, speelde Manchester City met een basiselftal dat een gemiddelde leeftijd had van 24 jaar en 341 dagen. Destijds stond de 26-jarige Nigel de Jong aan de aftrap bij de ploeg van Roberto Mancini. De twee jongste spelers toen in de basis bij Manchester City waren de Belg Dedryck Boyata en de Italiaan Mario Balotelli. Beide spelers waren toen twintig jaar oud. The Citizens wonnen die dag eenvoudig met 5-0 van Sunderland AFC. 

De basiself van Manchester City op 3 april 2011:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner