20.04.2019 18:15

Juventus speelt kater weg met achtste titel op rij

© imago/Alfosport/Maurizio Borsari
© imago/Alfosport/Maurizio Borsari

De feeststemming in Turijn zal door de vroegtijdige uitschakeling door Ajax niet optimaal zijn, maar Juventus heeft na de horrorweek wel de landstitel binnengesleept. Dat deed het in eigen huis tegen Fiorentina: 2-1.

Juve pakte daarmee de achtste titel op rij in de Serie A en is met ruime afstand recordhouder. De Oude Dame veroverde de 35e titel in de clubgeschiedenis. AC Milan en Internationale zijn met achttien kampioenschappen de teams die nog het meest in de buurt komen van de grootmacht. Juventus is oppermachtig in Italië: de voorsprong op nummer twee SSC Napoli bedraagt maar liefst twintig punten.


 Lees ook: Vaste kracht Krul staat voor rentree in Premier League 


Vorig weekend ging het nog faliekant mis op bezoek bij degradatiekandidaat SPAL. Die kampioenswedstrijd eindigde namelijk in een 2-1 zege voor de thuisploeg.

Ronaldo pakt uniek record
Kampioen worden is voor Juventus inmiddels heel gewoon, maar deze titel kreeg voor Cristiano Ronaldo wel een heel speciaal tintje. De Portugees werd al kampioen met Manchester United in Engeland en met Real Madrid in Spanje, maar pakt nu ook in een derde topcompetitie de titel. Hij is de eerste speler die in Engeland, Spanje én Italië kampioen is.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner