22.04.2019 08:45

Wijnaldum-goal levert Liverpool prachtig clubrecord op

Mede dankzij de treffer van Georginio Wijnaldum won Liverpool FC met veel moeite op bezoek bij Cardiff City. De ploeg van Jürgen Klopp zegevierde met 2-0 en greep door de driepunter een ontzettend knap clubrecord.

Na 35 wedstrijden in de Premier League staat Liverpool FC namelijk op 88 punten. Sinds de invoering van het driepuntensysteem in de Premier League, pakte de koploper van de Engelse competitie nooit eerder zo veel punten. Ondanks dat The Reds nog drie duels te gaan hebben en Manchester City de koppositie nog kan overnemen, is het huidige seizoen dus nu al het beste ooit voor Liverpool FC. 

Het vorige record in het huidige Premier League-tijdperk dateert van precies tien seizoenen geleden. Toen pakte Liverpool FC na 38 wedstrijden onder leiding van de Spaanse oefenmeester Rafael Benítez 86 punten. In het huidige seizoen kan Manchester City nog de grote spelbreker worden, ondanks het clubrecord. in 2008/09 was Manchester United de grote sta-in-de-weg. Liverpool FC werd toen met 86 punten tweede achter The Mancunians, dat op negentig punten eindigde.

Eindstand in de Premier League in het seizoen 2008/09:
Klik hier of op de afbeelding om te vergroten. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner