15.05.2019 10:00

Arsenal's Aubameyang en Miedema precies op gelijk voet

Pierre-Emerick Aubameyang won afgelopen weekend met Arsenal FC op bezoek bij Burnley FC met 1-3. De aanvaller was goed voor twee treffers, waardoor hij de competitie afsloot met in totaal 22 doelpunten.

Daarmee wist Aubameyang de topscorerstitel in de wacht te slepen samen met Sadio Mané en Mohamed Salah. Maar niet alleen in de Premier League was de voormalig aanvaller van onder meer Borussia Dortmund op dreef, ook in de (inter)nationale bekertoernooien. In de FA Cup was Aubameyang eenmaal trefzeker, terwijl hij namens de Europa League-finalist acht keer het net vond in elf Europa League-wedstrijden. Daarmee komt de spits op een doelpuntentotaal van 31 goals. 

De gelijkenissen met de spits van het vrouwenteam van Arsenal FC is een opvallende. Daar is Oranje-international Vivianne Miedema de sterspeler van het seizoen geworden. Net als Aubameyang maakte zij in totaal 31 goals dit seizoen, waarvan 22 doelpunten in de competitie en negen in overige toernooien. Bovendien sleepte ook Miedema net als Aubameyang met dat doelpuntenaantal de Women's Super League-topscorerstitel in de wacht.

Gelijkenissen tussen Aubameyang (Arsenal) en Miedema (Arsenal vrouwen):

 • Aubameyang:
  31 goals in alle competities
  22 competitiedoelpunten
  9 treffers in overige competities
  1 Gouden Schoen
   
 • Miedema:
  31 goals in alle competities
  22 competitiedoelpunten
  9 treffers in overige competities
  1 Gouden Schoen

 

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner