27.05.2019 19:00

Premier League-gigant weer terug op hoogste niveau

Aston Villa is ten koste van Derby County gepromoveerd naar de Premier League. In een rechtstreeks finaleduel won de ploeg van onder meer Anwar El Ghazi met 2-1 van de ploeg van de Nederlandse keeper Kelle Roos. 

Met de promotie van Aston Villa keert er een van oudsher gigantisch grote ploeg terug op het hoogste niveau in Engeland. Slechts zes ploegen (Manchester United, Chelsea FC, Arsenal FC, Liverpool FC, Tottenham Hotspur en Everton FC) degradeerden nooit uit de Premier League. Die clubs speelden in totaal 1038 wedstrijden in de meest prestigieuze competitie ter wereld. Daarachter volgt niet Manchester City maar Aston Villa als Engelse club met de meeste duels in de Premier League: 924 wedstrijden. Ook Newcastle United en West Ham United speelden meer duels op het hoogste niveau van Engeland dan de huidige kampioen. Op de alltime ranglijst bezet Aston Villa de negende plek. 

Meeste wedstrijden ooit in de Premier League:

  1. 1038 wedstrijden: Manchester United, Chelsea FC, Arsenal FC, Liverpool FC, Tottenham Hotspur, Everton FC 
  2. 924 wedstrijden: Aston Villa
  3. 920 wedstrijden: Newcastle United
  4. 882 wedstrijden: West Ham United
  5. 848 wedstrijden: Manchester City

Zowel El Ghazi als Roos hadden een hoofdrol in de wedstrijd om 180 miljoen euro, het bedrag wat de winnaar zou ontvangen. De voormalig Ajacied knikte in de eerste helft de 1-0 tegen de touwen. Bij de 2-0 zag doelman Roos, die van RKSV Nuenen overstapte naar de lagere Engelse divisies en zichzelf omhoog keepte, er niet goed uit. De 26-jarige keeper ging bij een hoge bal niet vrijuit waardoor John McGinn kon scoren. Vlak voor tijd maakte Martyn Waghorn nog de eretreffer. Aston Villa degradeerde in 2015/16 als hekkensluiter naar de Championship. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner