02.07.2019 10:30

Oud-Vitesse speler niet meer langst in dienst bij Chelsea

Tomáš Kalas is niet langer contractspeler van Chelsea FC. De Tsjechische centrale verdediger stapt over naar Bristol City, waardoor de langst dienende speler van The Blues is vertrokken uit Londen.

Kalas, die tussen 2011 en 2013 twee seizoenen werd verhuurd door de Engelse grootmacht aan Vitesse, was namelijk negen jaar speler van Chelsea FC. Echter speelde de nog altijd maar 26-jarige mandekker slechts vier officiële wedstrijden voor de club, waarin het befaamde 'slipduel' van Steven Gerrard veruit de meest bekende is. Kalas werd voornamelijk verhuurd door Chelsea FC, want naast Vitesse kwam hij ook tijdelijk uit voor 1. FC Köln, Middlesbrough FC, Fulham FC en Bristol City.

Bij die laatste club speelde hij vorig seizoen eveneens op huurbasis. De ploeg uit de Championship, het tweede niveau van Engeland, was gelukkig met de aanwezigheid van Kalas en besloot zodoende om hem definitief vast te leggen. Daarvoor moest de vorig seizoen als achtste geëindigde Championship-ploeg wel negen miljoen euro betalen, een clubrecord voor Bristol City. Twee seizoenen terug betaalde de club zes miljoen euro voor Famara Diédhiou, het vorige transferrecord.

De drie duurste aankopen van Bristol City ooit:

  1. Tomáš Kalas > 9 miljoen euro
  2. Famara Diédhiou > 6 miljoen euro
  3. Nathan Baker > 4,3 miljoen euro

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner