07.07.2019 09:01

10 werkloze topspelers met hoogste marktwaarde

Sinds 1 juli zijn er een heleboel topspelers werkloos. De contracten van deze tien spelers liep af en de zoektocht naar een nieuwe club heeft nog geen vruchten afgeworpen, ondanks dat ze een flinke waarde vertegenwoordigen.

1. Yacine Brahimi - €21 miljoen

Na 32 wedstrijden en tien doelpunten voor FC Porto afgelopen seizoen kan Brahimi uitstekende statistieken overleggen aan een potentiële werkgever. Toch moet de 29-jarige Algerijn, die in 2014 voor 6,5 miljoen euro werd gekocht door de Portugezen, nog geduld hebben. Arsenal lijkt de beste papieren te hebben om hem over te nemen.

2. Mario Balotelli - €20 miljoen

Balotelli lijkt zich nog niet druk te maken dat hij nog geen nieuwe club heeft gevonden. Na één jaar bij Olympique Marseille staat het voormalige toptalent voor zijn achtste club, die de fratsen van Balotelli er gratis bij krijgt. Vanaf zijn vakantieadres plaatste hij onderstaande opmerkelijke video, waarin hij een man tweeduizend euro betaalde om zijn Vespa het water in te rijden.

3. Daniel Sturridge - €15 miljoen

In 2013 legde Liverpool een bedrag van vijftien miljoen euro neer voor de diensten van Sturridge. Dat bedrag is met het aflopen van zijn contract volledig afgeschreven. De aanvaller mag transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Leicester City toonde interesse en zou na Manchester City, Bolton Wanderers, Chelsea, West Bromwich Albion en Liverpool zijn zesde club in eigen land worden.

4. Danny Welbeck - €12 miljoen

Ook de transfersom van Danny Welbeck is volledig afgeschreven. De Engelsman transfereerde voor twintig miljoen euro van Manchester United naar Arsenal. Voor de investering kregen The Gunners 32 doelpunten van Welbeck terug.

5. Alberto Moreno - €9 miljoen

Die club die het met Moreno aandurft, krijgt daar geen volledig wedstrijdfitte speler voor terug. De vleugelverdediger speelde afgelopen seizoen twee wedstrijden in de Premier League en mocht éénmaal invallen in de Champions League namens Liverpool.

6. Andy Carroll - €8 miljoen

In het verleden zijn er hele flinke bedragen neergelegd voor Carroll, die daar maar 53 doelpunten in de Premier League voor terugbetaalde. Een impulsieve aankoop van Liverpool van 41 miljoen euro zorgde ervoor dat hij te kampen had met een loden prijskaartje om zijn nek. The Reds wilde de miskoop niet volledig afschrijven, dus eisten nog 17,5 miljoen euro voor zijn overgang naar West Ham United. Ook dat prijskaartje was te hoog voor wat Carroll kon bieden. Inmiddels is hij gratis op te halen.

7. Gary Cahill - €8 miljoen

De 33-jarige Cahill is de speler met de meeste ervaring van dit rijtje. Hij speelde 349 wedstrijden in de Premier League, al kwam hij in de plannen van Chelsea vorig seizoen maar minimaal voor. De inmiddels weer vertrokken Maurizio Sarri liet hem twee keer invallen, met in totaal 22 minuten speeltijd.

8. Mauricio Pereyra - €7 miljoen

Vanuit de Russische competitie weer terugkeren in de schijnwerpers van de Europese topcompetities, kan een hele lastige opgave worden voor Pereyra. Bij FK Krasnodar speelde de middenvelder 26 competitiewedstrijden afgelopen seizoen, maar Pereyra mag gratis vertrekken. Zijn opvolger heeft Krasnodar al klaarstaan: Tony Vilhena.

9. Markel Susaeta​​​​​​​ - €6 miljoen

Een heel trouw dienstverband bij Athletic Bilbao loopt tot een stil einde. Sinds 2007 speelde Susaeta voor Athletic, maar na 1 juli staat hij daar niet langer onder contract. Andere clubs moeten nog wennen aan dat idee, interesse is nog niet op gang gekomen voor de éénvoudig Spaans international.

10. Leroy Fer - €6 miljoen
Fer werd groot bij Feyenoord en hij keert daar mogelijk weer transfervrij terug, elf jaar na zijn vertrek naar FC Twente. Met Queens Park Rangers, Norwich City en Swansea City pakte hij tussendoor een discutabel record: in vijf jaar tijd degradeerde hij drie keer uit de Premier League. Geen andere speler dat dat vaker en sneller.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner