25.07.2019 15:00

PSV maakt van Baumgartl zijn duurste centrumverdediger

PSV was naarstig op zoek naar een centrale verdediger na het vertrek van Daniel Schwaab. Daarbij is het uitgekomen op Timo Baumgartl. De 23-jarige Duitser is de duurste centrumverdediger ooit in de geschiedenis van PSV.

Derrick Luckassen keerde deze zomer nog wel terug van een huurperiode bij Hertha BSC, maar de Eindhovenaren vonden de spoeling toch te dun. De ploeg van Mark van Bommel betaalt naar verluidt twaalf miljoen euro volgens het gerenommeerde Duitse medium Bild. Baumgartl komt over van VfB Stuttgart, met die club degradeerde de Duitser het afgelopen seizoen uit de Bundesliga. Opvallend is dat de succesvolle Schwaab eveneens van VfB Stuttgart de overstap maakte naar PSV.

De vijf duurste centrumverdedigers ooit: 

  1. Timo Baumgartl – €12 miljoen
  2. Derrick Luckassen – €5 miljoen
    Eric Addo – €5 miljoen
  3. Marcelo – 3,8 miljoen
  4. Héctor Moreno – €3,5 miljoen
    Jeffrey Bruma – €3,5 miljoen
  5. Remco van der Schaaf – €3 miljoen

Sowieso is Baumgartl, die deze zomer aanvoerder was van verliezend finalist Duitsland op het EK voor spelers jonger dan 21 jaar, een dure speler als we kijken naar de aankoopgeschiedenis van de nummer twee van vorig Eredivisie-seizoen. Voor slechts twee spelers werd er namelijk een hoger bedrag op tafel gelegd. Alleen voor de deze zomerperiode overgekomen Bruma (vijftien miljoen euro) en Mateja Kežman (veertien miljoen euro) tastte de Eindhovense ploeg dieper in de buidel dan voor Baumgartl. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner