30.07.2019 11:45

Bolton en Bury bij begin seizoen 12 punten in mindering

Nog voordat het seizoen in de League One, het derde niveau in Engeland, is begonnen, hebben twee ploegen al een flinke achterstand opgelopen. Bolton Wanderers en Bury FC (beide clubs waren in handen van Amerikaanse investeerders, maar trokken zich terug) starten het seizoen namelijk met twaalf punten minder.

Dat is een straf die het heeft opgelegd gekregen van de FA als gevolg van financiële problemen bij de clubs. Bolton Wanderers, dat in 2011/12 nog in de Premier League actief was maar dat seizoen degradeerde, is al sinds mei bezig om alles op orde te krijgen, maar het lijkt er niet op dat The Trotters dat voor elkaar krijgen. Bolton Wanderers heeft momenteel zelfs maar zeven spelers onder contract staan, omdat de club niet in staat is om nieuwe spelers aan te trekken. De club loopt al maanden achter met betalingen en zag door de problemen al meerdere wedstrijden in de voorbereiding gecanceld worden.

Reglementaire nederlaag
Bolton Wanderers was afgelopen seizoen door de penibele financiële situatie een tijdlang niet in staat om de salarissen te betalen van spelers, staf en andere medewerkers binnen de club. Daarop besloten de spelers in staking te gaan waardoor de wedstrijd tegen Brentford FC niet door kon gaan. Dat duel eindigde zodoende in een reglementaire 0-1 nederlaag voor de gevallen grootmacht.

Duels gaan niet door?
Aankomend weekend speelt Bolton Wanderers, dat vorig seizoen degradeerde uit Het Championship, de openingswedstrijd van het seizoen tegen Wycombe Wanderers, maar dat duel lijkt geschorst te worden. De noodlijdende club moet voor die tijd aantonen dat ze aan alle openstaande verplichtingen kunnen voldoen. Dat geldt ook voor Bury FC, dat in hetzelfde weekend de eerste wedstrijd van het seizoen speelt tegen Milton Keynes Dons. Ook dat duel lijkt door de Engelse voetbalbond uitgesteld te worden. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner