15.08.2019 15:30

Zelfs in de 2. Bundesliga wordt transferrecord verbroken

In de Premier League, de meest kapitaalkrachtige competitie ter wereld, braken tien van de twintig ploegen hun eigen transferrecord. Ook elders in Europa verbreken clubs hun records van duurste aankopen ooit.

Zo gebeurde dat ook in de 2. Bundesliga, het tweede niveau van Duitsland. Daar trok het gedegradeerde VfB Stuttgart Silas Wamangituka aan voor liefst acht miljoen euro. Ter vergelijking: de waarde van de hele RKC Waalwijk-selectie bedraagt zeven miljoen euro. De 2. Bundesliga-club had concurrentie van onder meer Schalke 04, maar wist toch aan het langste eind te trekken. Wamangituka komt over van FC Paris, dat uitkomt in de Ligue 2. Voor FC Paris is de in Congo-Kinshasa geboren speler de duurste verkoop ooit. 

Het vorige record in de 2. Bundesliga stond op naam van RB Leizpig. De inmiddels naar het hoogste niveau gepromoveerde club betaalde in de zomer van 2017 liefst 7,5 miljoen euro voor Davie Selke, die overkwam van Hertha BSC. Met Omer Damara, die RB Leipzig zeven miljoen euro kostte, hebben Die Roten Bullen ook de derde plek in handen van duurste aankoop in de 2. Bundesliga. Damara deelt die positie met Carlos Eduardo. 

De top drie van duurste aanwinsten in de 2. Bundesliga ooit: 

  1. Silas Wamangituka (Stuttgart) – €8 miljoen euro
  2. Davie Selke (Leipzig) – €7,5 miljoen
  3. Omer Damara (Leipzig) – €7 miljoen
    Carlos Eduardo (Hoffenheim) – €7 miljoen

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner