21.08.2019 10:00

De Boer-flop is huidige u23 speler met meeste goals ooit

Een paar dagen nadat Frank de Boer trainer werd bij Inter, in de zomer van 2016, presenteerde de Italiaanse club Gabriel Barbosa als nieuwe speler. De verwachtingen van de Braziliaanse spits waren torenhoog.

Niet voor niets was zijn bijnaam Gabigol, aangezien hij in de jeugdopleiding van Santos de ene treffer na de andere maakte en zelfs op zestienjarige leeftijd al zijn debuut maakte in de Braziliaanse Série A. In Milaan echter kon de jeugdinternational van Brazilië geen potten breken. Sterker nog, verder dan nog negen duels in de Italiaanse competitie kwam hij niet. Barbosa werd vervolgens verhuurd aan SL Benfica, Santos en momenteel Flamengo RJ.

Bij die laatste club gaat het uitstekend met de spits. In de competitie maakte hij namelijk al tien doelpunten in elf wedstrijden waardoor hij de topscorer is. In totaal maakte de 22-jarige Gabigol al 111 doelpunten in zijn loopbaan tot nu toe in alle officiële duels en daarmee is hij de speler met het hoogste aantal treffers van iedereen jonger dan 23 jaar )(begin dit seizoen) uit de twintig beste competities ter wereld.

Hij wordt gevolgd door Moussa Dembélé, spits van Olympique Lyon, die in zijn loopbaan tot nu toe 104 keer het net vond. Dat deed de jonge Franse aanvaller voorheen namens Fulham FC en Celtic FC. Afgelopen weekend scoorde Dembélé nog tweemaal in de 6-0 zege van Olympique Lyon op Angers SCO, toen Memphis Depay aan de basis stond van de historische doelpuntenregen bij zijn club. Verder zien we in de top tien bekende namens als Kylian Mbappé, Gabriel Jesus, Timo Werner en Bertrand Traoré, voormalig speler van onder meer Vitesse en Ajax. 

De 10 spelers van 23 jaar of jonger met meeste goals in hun carrière: 

  1. Gabriel Barbosa (BRA, 22, Flamengo) – 111 goals
  2. Moussa Dembélé (FRA, 23, Lyon) – 104 goals
  3. Kylian Mbappé (FRA, 20, PSG) – 102 goals
  4. Gabriel Jesus (BRA, 22, Man City) – 91 goals
  5. Timo Werner (DUI, 23, RB Leipzig) – 86 goals
  6. André Silva (POR, 23, Milan) – 84 goals
  7. Dele Alli (ENG, 23, Tottenham) – 80 goals
  8. Bertrand Traoré (BUR, 23, Lyon) – 73 goals
  9. Alberth Elis (HON, 23, Houston) – 63 goals
  10. Maxi Gómez (URU, 23, Valencia) – 62 goals

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner