28.08.2019 11:45

Bury FC verdwijnt na 4852 duels uit Engelse profvoetbal

Het is Bury FC niet gelukt om te voldoen aan de financiële eisen van de FA. Daardoor is de club uit de Engelse Football League, alle profniveau's in Engeland, gezet. De laatste keer dat een club dat overkwam was in 1992. 

In dat jaar kreeg Maidstone United de zaakjes niet meer op orde. Met Bury FC verdwijnt er een prachtige, traditionele club uit de Engelse Football League. De club speelde in 1894 zijn eerste wedstrijd op profniveau en kwam in totaal tot 4852 duels in het Engelse voetbal. Slechts vijf ploegen speelden meer wedstrijden dan Bury FC als Engelse profclub: Wolverhampton Wanderers, Notts County, Preston North End, Burnley FC en Derby County.

Steve Dale nam eind 2018 de club over, maar na een paar maanden wilde hij alweer van de club af. Er waren flinke financiële problemen bij de club, waardoor het niet eens mocht beginnen aan de competitie. Ondertussen wachtte het op een overname, maar eigenaar Dale kwam niet tot een overeenkomst met de geïnteresseerde partij C&N Sporting Risk. Dinsdagavond was de deadline en aangezien die verstreek, was de FA genoodzaakt de proflicentie van Bury FC in te trekken. 

Daarom zullen er dit seizoen 23 ploegen uitkomen in de League One, het derde niveau. "Ik begrijp dat dit een zeer moeilijke en verontrustende tijd is voor de spelers, staf en supporters van Bury. Zonder twijfel zal dit nieuws door de hele voetbalfamilie gevoeld worden. Niemand wilde in deze positie terechtkomen, maar gezien de herhaaldelijke gemiste deadlines, meerdere uitgestelde wedstrijden en geen aantoonbaar bewijs van verbetering hebben we deze moeilijke beslissing moeten nemen", liet Debbie Jevans van de Engelse Football League weten. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner