26.09.2019 11:45

Nederlandse toptalenten debuteren bij Engelse topclubs

Het was een Nederlands feestje woensdagavond in de Engelse League Cup. Veel topclubs uit de Premier League spaarden namelijk belangrijke krachten in het bekertoernooi, wat de weg vrijmaakte voor enkele jonge spelers.

Chelsea FC
De ploeg van Frank Lampard beleefde een makkelijke avond tegen Grimsby Town, dat uitkomt op het vierde niveau van Engeland in de League Two. Chelsea FC won namelijk met 7-1. De oefenmeester van The Blues kon dus naar hartelust wisselen en daarom besloot Lampard om Ian Maatsen zijn debuut te gunnen. In minuut 66 kwam hij binnen de lijnen voor Marcos Alonso. Maatsen verruilde in de zomer van 2018 de jeugdopleiding van PSV voor die van Chelsea FC. 

Liverpool FC
Bij de Champions League winnaar, dat met 2-0 wist te winnen bij Milton Keynes Dons, was er een basisplaats ingeruimd voor oud-Ajacied Ki-Jana Hoever. Zijn eerste in het shirt van The Reds. Bovendien kwam de vleugelverdediger tot scoren, waarmee Hoever met zijn zeventien jaar de op drie na jongste speler ooit is met een goal in het shirt van Liverpool FC. Hoever verliet na negentig minuten het veld en voor hem in de plaats kwam Sepp van den Berg. De centrale verdediger, die afgelopen zomer overkwam van PEC Zwolle, maakte zo zijn debuut.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner