22.10.2019 15:15

Pochettino ziet winstpercentage kelderen tot slechts 29%

Over Manchester United is de afgelopen weken en maanden veel geschreven. De ploeg presteert zeer matig, maar is nog een Engelse grootmacht die het al maanden laat afweten: het Tottenham Hotspur van Mauricio Pochettino.

In de eerste negen wedstrijden van dit seizoen wisten de Spurs slechts drie keer te winnen. Ook vorig seizoen verliep het competitieslot dramatisch voor de Londense ploeg, want er werd slechts tweemaal gewonnen in de laatste twaalf Premier League-wedstrijden. Natuurlijk, er was dat fenomenale tweeluik tegen Ajax wat Tottenham Hotspur een finaleplek in de Champions League opleverde, maar verder verloopt het zeer stroef onder Pochettino. 

Sinds februari van dit jaar heeft de ploeg namelijk een winstpercentage van slechts 29%. Dat was in de eerste vier jaar onder de Argentijnse oefenmeester wel anders. Vanaf augustus 2015 tot afgelopen februari had Tottenham Hotspur namelijk een winstpercentage van 63%. Een aanzienlijk verschil met de laatste maandag. Afgelopen weekend speelde de ploeg nog met 1-1 gelijk tegen hekkensluiter Watford FC. Het is de vraag hoe lang Pochettino de hand van de clubleiding boven zijn hoofd weet te houden. 

Premier League prestaties van Pochettino tot 02/19 vs. vanaf 02/19:

  • Winstpercentage:  63%  –  29%
  • Punten per duel:  2,2  –  1,1
  • Goals voor per duel:  2,0  –  1,3
  • Goals tegen per duel:  0,8  –  1,3

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner