31.10.2019 09:30

Basisebuut Van den Berg in bizar duel en penaltyserie

Sepp van den Berg was eerder dit seizoen invaller bij Liverpool FC, maar stond woensdagavond voor de eerste keer aan de aftrap in een officiële wedstrijd namens The Reds. Dat deed de mandekker in het krankzinnige duel met Arsenal FC.

Het decor was de achtste finale van de League Cup en zowel Jürgen Klopp als Unai Emery spaarden hun grootste sterren, zoals Mohamed Salah, Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum. Wel waren onder meer Joe Gomez, Naby Keïta, James Miler, Alex Oxlade-Chamberlain en Divock Origi namens Liverpool en Héctor Bellerín, Sead Kolašinac, Mesut Özil en Lucas Torreira namens Arsenal van de partij tijdens het bekerduel op Anfield. Van den Berg zal zijn debuut op het magische veld niet snel vergeten.

Het treffen met The Gunners eindigde namelijk in 5-5 na negentig minuten. Het was pas de tweede keer in liefst 66 jaar tijd dat Liverpool op eigen veld minstens vijf doelpunten moest incasseren. Die enige andere keer was ook Arsenal de tegenstander. Tijdens het League Cup-duel in 2007 wist de Londense ploeg met 3-6 te winnen in de thuishaven van Liverpool.

Omdat er na negentig minuten dus geen winnaar was, ging het duel naar strafschoppen. Caoimhin Kelleher, keeper van de thuisploeg, keerde de penalty van Dani Ceballos waarna Curtis Jones even later de beslissende tegen de touwen ramde. In de kwartfinale van de League Cup bevinden zich nu Everton FC, Aston Villa, Manchester United, Liverpool, Oxford United, Colchester United, Leicester City en Manchester City.