09.11.2019 10:47

Topscorer Vardy met hoogste conversie tegen Arsenal

Het zijn mooie weken voor Premier League-topschutter Jamie Vardy: Vijf doelpunten in zijn laatste drie wedstrijden, Leicester City op een derde plaats in de competitie en speler van de maand oktober in de Premier League. Dat Vardy een neusje voor de goal heeft is al jaren bekend, maar zijn schotconversie is bewonderenswaardig. Zijn hoge rendement zal hij zaterdagavond tegen Arsenal FC graag willen doortrekken.

Van alle spelers met minimaal vijftien schoten dit seizoen in de Premier League staat Vardy met stip op één, als het om de conversie gaat. De 32-jarige spits van Leicester City scoorde al tien competitietreffers in 2019/20. In totaal heeft Vardy 22 keer op doel geschoten. Zijn schotconversie is zodoende 45,5 procent. Bijna de helft van zijn schoten zet hij om in een doelpunt. Geen enkele Premier League-speler kan de conversie van de oud-fabrieksarbeider ook maar een beetje volgen. In de top vijf competities staat Vardy op de tweede plek. Alleen Lucas Pérez, speler van Deportivo Alavés, doet het beter en heeft een conversie van 46,1 procent. 

Hoogste schotconversie Premier League

  1. Jamie Vardy (45,5 procent) - 10 goals uit 22 schoten
  2. Callum Wilson (27,7 procent) - 5 goals uit 18 schoten
  3. Pierre-Emerick Aubameyang (25,8 procent) - 8 goals uit 31 schoten

Arsenal moeite met clean sheats
Arsenal zal zaterdagavond flink aan de bak moeten in het King Power Stadium. Naast dat Leicester City gebrand is om hun derde stek vast te houden in de Premier League, krijgt de ploeg van Unai Emery in uitwedstrijden gemakkelijk doelpunten tegen. In de laatste 24 uitduels in de Premier League hielden The Gunners slechts twee keer het doel schoon. Als het aan Leicester City en Vardy ligt, komt daar zaterdagavond geen derde bij. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner